Societatea Uber France a fost condamnată vineri de către o curte de apel de la Paris să plătească suma de 200 de euro, cu titlul de prejudiciu moral, unui număr de 910 de şoferi de taxi şi 5.000 de euro Sindicatului societăţilor cooperative ale şoferilor de taxi din regiunea pariziană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oferta serviciului Uber Pop, în perioada februarie 2014-iulie 2015, se află la originea acestei condamnări.

Ea le permitea utilizatorilor să se afle în legătură cu vehicule ai căror şoferi erau simpli particulari şi nu deţinători ai unei licenţe de taxi sau vehicul de turism cu şofer (VTC).

Tribunalul a stabilit că Uber, prin oferta sa Uber Pop, a încălcat regulile pieţei şi a ”provocat în mod necesar un prejudiciu moral, constând în atingerea imaginii şi reputaţiei şoferilor de taxi”.

Oferta Uber Pop a adus Uber numeroase probleme în justiţie şi un val de proteste din partea taximetriştilor.

Ea a fost retrasă, până la urmă, iar Uber a fost condamnat la sfârşitul lui 2015, de către Curtea de Apel din Paris, la plata unei amenzi în valoare de 150.000 de euro.

”Este o hotărâre foarte bună. Va determina alte platforme să nu facă transport ilegal”, a salutat preşedntele sindicatului taximetriştilor, Christophe Jacopin.

”Nu doar că este o spoliere a celor care exercită această meserie legal, ci şia pasagerilor, puţi în pericol. Atunci când te transportă o persoană obişnuită, fără asigurare, pune viaţa oamenilor în pericol”, a subliniat el.

Uber dă asigurări că aplicaţia recurge numai la şoferi cu licenţă, ”care dau aceleaşi examene ca şoferii de taxi”.

 Această activitate ”a fost suspendată în Franţa în 2015”, a precizat o purtă-toare de cuvânt a Uber.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.