Twitter a suspendat 70 de conturi pe care se postau mesaje în favoarea lui Michael Bloomberg, candidat pentru a fi desemnat reprezentantul democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA şi care a angajat sutede persoane pentru a-l promova pe reţelele de socializare în timpul campaniei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am luat măsuri în privinţa unui grup de conturi pentru încălcarea regulilor noastre legate de tentativele de manipulare şi de spam pe platformă”, a precizat un purtător de cuvânt al Twitter.  

Iniţial, informaţia a fost dezvăluită de Los Angeles Times, Potrivit Twitter, anumite conturi sunt acum interzise, în timp ce altele ar putea fi recuperate după ce persoanele care le deţin demonstrează că ele sunt cele care îşi controlează conturile.

Presa americană scrie că şi Facebook intenţionează că ia măsuri împotriva metodelor de campanie pro-Bloomberg.

Echipa miliardarului american a confirmat, săptămâna trecută, că lucrează cu creatori de conţinut pe reţelele de socializare.

Miercuri, Wall Street Journal (WSJ) a notat că echipa de campanie a candidatului plăteşte sute de persoane în California cu 2.500 de dolari pe lună pentru a posta în mod regulat mesaje de susţinere şi a le trimite prietenilor lor texte în favoarea lui Bloomberg.

Conform WSJ, cei aproximativ 500 de oameni trebuie să muncească între 20 şi 30 de ore pe săptămână. Ei pot folosi o aplicaţie care permite trimiterea de mesaje compuse în prealabil, postarea de conţinut pe reţelele de socializare şi trimiterea de date către echipa de campanie.

Michael Bloomberg a depăşit deja recordurile în privinţe sumelor de promovare în această campanie, cu peste 340 de milioane de dolari cheltuiţi în trei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.