Procurorul special Robert Mueller, însărcinat să stabilească dacă a avut loc o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 2016 studiază tweet-urile şefului statului american în cadrul anchetei, dezvăluie The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa lui Robert Mueller încearcă să stabilească dacă aceste mesaje postate pe reţeaua de socializare - multe şi adesea colerice - pot constitui o obstrucţionare a justiţiei, scrie cotidianul, care citează surse ”informate cu privire la acest caz”.

Robert Mueller este interesat de tweet-urile locatarului Casei Albe vizânduu-l pe secretarul Justiţiei Jeff Sessions şi pe succesorul lui Mueller la conducerea poliţiei federale (FBI) James Comey, pe care Trump l-a destituit în mai 2017.

Miliardarul republican obişnuieşte să denigreze pe reţeaua sa de socializare preferată ancheta rusă, pe care o cataloghează drept ”cea mai rea vânătoare de vrăjitoare din istoria americană”.

Tot pe Twitter, Trump l-a catalogat pe James Comey drept ”vâscos” şi ”nebun”.

El i-a reproşat în mai multe rânduri secretarului său al Justiţiei Jeff Sessions că s-a recuzat în această anchetă.

Ancheta lui Mueller încearcă să stabilească dacă demiterea lui James Comey, care ancheta cu privire la amestecul rus în alegerile americane, ţine de o obstrucţionare a justiţiei.

Mueller a fost nominalizat după destituirea lui Comey cu scopul să facă lumină în ancheta rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.