Preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi-a exprimat întreaga susţinere faţă de germana Ursula von der Leyen, în vederea alegerii sale preşedintă a Comisiei Europene (CE), relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonezul, care îşiîncheie mandatul după instalarea noii Comisii, apreciază că această colegă germană a sa din cadrul Partidului Popular European (PPE, conservatori) este plasată ideal să-i succeadă luxemburghezului Jean-Claude Juncker.

El subliniază, într-un mesaj postat pe Twitter cu doar câteva ore înaintea votului Parlamentul European (PE), la Strasbourg, asupra candidaturii lui von der Leyen, că ministrul german al Apărării este persoana potrivită pentru acest post.

”Atunci când spune că va lupra cu pasiune pentru unitatea şi puterea Europei, gândeşte cu adevărat acest lucru. Şi va fi cea mai bună care să o facă”, a scris el.

Tusk urmează să fie înlocuit la şefia Consiliului, în toamnă, de către premierul belgian Charles Michel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.