Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a îndemnat marţi celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) să participe la reconstrucţia Catedralei Notre-Dame de Paris, distrusă în parte de un incendiu luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest sinistru evidenţiază din nou legăturile care unesc statele membre UE, a subliniat fostul şef al guvernului polonez în Parlamentul European (PE), la Strasbourg.

”Transmit toată solidaritatea mea, toată compasiunea mea poporului francez”, a declarat Tusk.

”Spun acest lucru, totodată, în calitate de cetăţean al Gdanskului, care a fost distrus şi ars 90% şi care a fost reconstruit”, a adăugat el.

”Voi vă veţi recinstrui şi voi catedrala. De la Strasbourg, capitala franceză a Uniunii Europene, îi îndemn pe ceilalţi 27 de membri să ia parte a această sarcină”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

”Ştiu că Franţa ar putea să o facă singură, însă ceea ce este în joc aici este mai mult decât simplul ajutor material. Incendiul de la Catedrala Notre-Dame ne-a făcut din nou să conştientizăm faptul că suntem uniţi de ceva mai important şi mai profund decât nişte tratate”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.