Autoritatea de telecomunicaţii a anunţat duminică că decizia de a bloca accesul utilizatorilor din ţară la enciclopedia online Wikipedia are legătură cu mai multe articole în care guvernanţii turci sunt acuzaţi de sprijinirea terorismului, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda tuturor eforturilor, acest conţinut, care afirmă în mod eronat că turcii sprijină organizaţii teroriste, nu a fost eliminat”, se arată într-un mesaj postat de autoritatea de telecomunicaţii pe Twitter.

Prin urmare, autorităţile turce au decis să blocheze întreaga platformă, pentru că nu pot bloca în mod selectiv anumite pagini ale enciclopediei Wikipedia.

De asemenea, autoritatea a cerut site-ului să elimine acele articole controversate.

Grupul ”Turcia Blochează” a detectat sâmbătă dimineaţă blocarea accesului în toate limbile la enciclopedia online Wikipedia.

”Pierderea disponibilităţii este consistentă cu filtrele utilizate pentru a cenzura conţinut în ţară”, au anunţat activiştii de la ”Turcia Blochează”.

Utilizatorii au primit un mesaj că nu vor putea să acceseze site-ul atunci când au folosit furnizori de internet din Turcia.

Anterior, activiştii au acuzat autorităţile turce de blocarea accesului la reţele sociale precum Twitter sau Facebook.

Guvernul de la Ankara a negat în trecut că ar bloca anumite site-uri, aruncând vina pe creşterea traficului pe internet în timpul atentatelor sau chiar a alegerilor prezidenţiale din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.