Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a depus un proiect de lege vizând eliberarea a 45.000 de deţinuţi, cu scopul de a limita riscul unei contaminări cu noul coronavirus în închisori, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alt text pregătit de AKP şi aliaţii săi prevede o ajustare a pedepsei deţinuţilor, care urmează să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Problema riscului carceral, în contextul în care supraaglomerarea favorizează o răspândire a SARS CoV-2, îngrijorează un mare număr de ţări din lume.

Populaţia carcerală în Turcia - în care închisorile sunt saturate - este estimată la 300.000 de deţinuţi.

În virtutea acestor popuneri prezentate marţi, deţinuţii care au ispăşit jumătate din pedeapsă pot fi eliberaţi - cu excepţia condamnaţilor de terorism, trafic de droguri, crime de natură sexuală şi omor sau violenţe împotriva femeilor, a precizat pentru presă deputatul AKP Cahit Ozkan.

Deţinuţii care vor beneficia de o eliberare provizorie urmează să fie plasaţi în arest la domiciliu.

De această măsură pot beneficia deţinuţi în vârstă de peste 65 de ani şi femei care au copii în vârstă de până în şase ani.

Aceste iniţiative urmează să fie dezbătute în Parlament - în care AKP dispune cu ajutorul aliaţilor săi de o majoritatea absolută - începând de marţea viitoare.

Turcia înregistra luni 10.827 de contaminări cu noul coronavirus - la mai puţin de trei săptămâni după ce a înregistrat primul caz - şi 168 de decese.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.