Turcia a salutat atacul american cu rachete de croazieră asupra Siriei, pe care-l consideră o evoluţie ”importantă şi semnificativă” şi îndeamnă la o poziţie susţinută şi dură împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care să-l facă ”incapabil să mai dăuneze propriului popor”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este imperativ ca regimul (preşedintelui sirian Bashar al-)Assad să fie deplin pedepsit de comunitatea internaţională”, a declarat vineri, într-o intervenţie televizată, în direct, vicepremierul Numan Kurtulmus.

”Noi considerăm (atacul american) drept (un lucru) pozitiv, însă credem că acest lucru trebuie să fie completat”, a declarat Kurtulmus.

”Barbaria regimului (al-)Assad trebuie să fie oprită imediat”, a îndemnat el.

Kurtulmus a adăugat că speră ca această operaţiune a Statelor Unite să contribuie la intensificarea eforturilor de pace în Siria.

Turcia este unul dintre cei mai vocali critici ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi susţine opoziţia siriană care luptă împotriva regimului încă de la începutul conflictului sirian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.