Turcia a renunţat să găzduiască COP16 - un mare summit internaţional al biodiversităţii -, care urma să aibă loc în 2024, din cauza cutremurelor care au lovit ţara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia a decis să renunţe să ”găzduiască şi prezideze” acest summit, ”din cauza unei sutuaţii de forţă majoră creată de cele trei cutremure distrugătoare care au avut loc în februarie 2023”, anunţă Secretariatul Convenţiei ONU a Diversităţii Biologice (CDB) într-o scrisoare adresată părţilor, datată la 31 iulie.

CDB îndeamnă ţări care vor să găzduiască acest summit - în aceeaşi perioadă, de la 21 octombrie la 1 noiembrie 2024 sau într-o perioadă apropiată - să anunţe ”cât mai rapid”.

COP consacrate biodiversităţii au loc din doi în doi ani, spre deosbire de COP în lupta împotriva modificărilor climatice, care sunt anuale.

Ultima ediţie - care urma să aibă loc iniţial în China, în 2020 - a fost amânată din cauza covid-19 şi a avut loc în decembrie 2022, la Montréal, în Canada.

Această ediţie a condus la un acord istoric. Ţările din întreaga liume au ajuns la un acord asupra unei foi de drum în vederea protejării a 30% din planetă până în 2030.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.