Poliţia turcă a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie pro-palestiniană în apropierea unei baze militare în care se află trupe şi arme americane, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia din faţa bazei aeriene de la Incirlik a fost organizată de ONG-ul turc Humanitarian Relief Foundation (IHH). În 2010, IHH a închiriat o flotilă pentru a încerca să ajungă în Gaza, aflată sub blocadă israeliană, ceea ce a dus la un raid israelian care a provocat moartea a zece persoane.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată câteva sute de persoane fluturând steaguri palestiniene, alergând pe un câmp şi fiind fugărite de poliţie, care a folosit şi un tun de apă.

Până în acest moment nu s-au raportat cazuri de persoane rănite sau arestări.

Baza aeriană de la Incirlik aparţine Turciei, membră a NATO, dar este folosită de forţele aeriene americane - şi ocazional de forţele aeriene regale britanice - cărora le oferă acces strategic la zone vaste din Orientul Mijlociu.

Sâmbătă, Turcia şi-a rechemat ambasadorul în Israel pentru consultări şi a întrerupt contactele cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ca răspuns la operaţiunea israeliană din Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.