Patru mineri au fost răniţi, dintre care doi grav, într-o explozie la o mină din provincia Zonguldak (nord-vest), au anunţat duminică mass-media din Turcia, la trei săptămâni după ce 42 de mineri au murit într-o explozie care a avut loc la 50 de kilometri distanţă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă explozie a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o mină privată din districtul Kilimli, cauza nefiind cunoscută, potrivit agenţiei turce de presă DHA.

Cei doi răniţi grav, cu arsuri, au fost transportaţi către un spital din Ankara, a anunţat DHA. 

Membri ai opoziţiei din Turcia au cerut măsuri urgente, amintind că 42 de mineri au murit în urma unei explozii survenite pe 14 octombrie într-o mină de cărbune din Amasra, în provincia vecină Bartin.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timp ce afirmă că posibilii responsabili nu vor fi "cruţaţi", declarase că aceste accidente reprezintă "destinul".

Autorităţile turce au anunţat la sfârşitul lui octombrie că au arestat 25 de persoane, între care pe directorul minei din Amasra, deţinută de stat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.