Opt membre ale parlamentului Turciei au interpretat, sâmbătă, în parlament, varianta în turcă a unui cântec chilian antiviol, în semn de protest faţă de violenţa împotriva femeilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, colegii parlamentarelor din CHP au ridicat deasupra capului aproximativ 20 de fotografii cu chipuri ale unor femei care au murit din cauza violenţei domestice. Parlamentarele au lovit ritmic mesele în timp ce rosteau versurile.

Deputata Sera Kadigil a spus că prin acest gest ea şi colegele sale vor să atragă atenţia asupra problemei femeilor victim ale violenţei domestic. “Există un dans care a început în Chile pentru a atrage atenţia asupra violenţei împotriva femeilor în întreaga lume: Las Tesis. Datorită vouă, Turcia este singura ţară în care trebuie să ai imunitate parlamentară pentru a participa”, a spus ea, adresându-i-se între alţii şi ministrului de Interne Suleyman Soylu, care se afla în parlament.

Soylu a spus că toată lumea împărtăşeşte durerea fiecărei femei ucise în Turcia, precizând în acel cântec a fost cântat în Chile din motive diferite. În plus, el a respins versurile în care poliţia turcă, judecătorii, statulşi preşedintele sunt calificaţi drept violatori sau ucigaşi.

“Nu este vina mea, unde mă aflu sau cum mă îmbrac / Tu ai fost violator, tu eşti ucigaş / Poliţia / Judecătorii / Statul / Preşedintele / Statul”, sunt câteva versuri ale cântecului.

Potrivit unor date neoficiale, anul trecut în Turcia 440 de femei au fost ucise de bărbaţi, cu peste sută la sută mai mult faţă de 2012, când Ankara a promulgat o lege de protejare a femeilor. Turcia nu deţine statistici oficiale legate de feminicid.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.