O navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său au dispărut în nord-vestul Turciei în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a transmis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10:29 (...) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns", a anunţat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism public turc care depinde de Ministerul Transporturilor.

Nava a dat ultimul semnal în largul localităţii Eregli, în nord-vestul Turciei.

"Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să se ajungă la locul navei sau să se stabilească un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu ajutorul vehiculelor aeriene şi maritime vor fi lansate imediat ce vremea va permite acest lucru", a adăugat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime.

Doisprezece marinari se află la bordul cargoului, care transporta ferosiliciu din portul Temriouk din Rusia către Aliaga din Turcia.

În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a precizat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul portului Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest.

O altă navă, sub pavilion camerunez, s-a rupt în două din cauza valurilor violente la Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vânturile violente şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Şile şi Garipçe, două oraşe de coastă de la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca însă victime sau răniţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.