Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunţat că l-a convocat, duminică, pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara din cauza unui “like” al ambasadei SUA la un tweet despre preşedintele partidului naţionalist aliat cu partidul la putere, lider care a fost spitalizat recent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Însărcinatul cu afaceri american a fost convocat la minister pentru a da explicaţii clare cu privire la un mesaj de pe reţelele de socializare”, a precizat ministerul.

Contul oficial al ambasadei SUA a dat like, sâmbătă, unui tweet în care un internaut nota că Turcia ar trebui să se pregătească pentru o perioadă în care Devlet Bahceli, preşedintele Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP), va lipsi din viaţa politică. În septembrie, Bahceli, în vârstă de 71 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp.

Sâmbătă seară, ambasada SUA şi-a cerut iertare, explicând că s-a dat like la mesajul în cauză din greşeală.

MHP, care a încheiat în 2018 o alianţă cu Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Recep TayyipErdogan, a susţinut AKP şi în 2017, la referendumul cu privire la constituţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.