Turcia a "condamnat puternic" acrodul de normalizare dintre Israel şi Bahrain, vîzând în acest fapt "o nouă lovitură" adusă cauzei palestiniene, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri acest "acord de pace" între Israel şi Bahrain, care devine astfel a patra ţară arabă şi a doua în mai puţin de o lună care normalizează relaţiile cu vechiul său inamic.      

"Este o nouă lovitură pentru eforturile depuse în apărarea cauzei palestinene şi care va face Israelul mai puternic în practicile sale ilegale faţă de Palestina şi în tentativele de a ocupa permanent teritoriile palestiniene", a declarat Ankara într-un comunicat publicat vineri seară de ministrul turc al Afacerilor Externe Mevlut Cavusoglu.

Acest acord, a subliniat ministrul, este contrar iniţiativei de pace arabă, care cere retragerea completă a Statului evreu din teritoriile arabe ocupate din 1967 în schimbul unei normalizări, precum şi din rezoluţiile Organizaţiei de Cooperare Islamică.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat deja luna trecută acordul de normalizare dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi a ameninţat că suspendă relaţiile diplomatice cu acest stat din Golf. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.