Turcia a furnizat paşapoarte unui număr de aproximativ 12 membri ai mişcării islamiste Hamas, la putere în Fâşia Gaza, pe care i-a primit în weekend la Istanbul, a acuzat însărcinatul israelian cu afaceri la Ankara Roey Gilad, denunţând o iniţiativă ”foarte ostilă”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a informat anul trecut Turcia cu privire la faptul că Hamas desfăşoară ”activităţi cu legătură cu terorismul” la Istanbul, fără să obţină vreun răspuns, a mai reproşat miercuri Roey Gilad.

Guvernul israelian deţine proba care arată că Turcia furnizează paşapoarte şi cărţi de identitate unor membri ai mişcării islamiste pe care Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) o consideră organizaţie teroristă, a anunţat diplomatul israelian.

”Unele sunt în curs de realizare, alţii le-au primit deja (documentele), însă vorbim de aproximativ 12”, a declarat el. ”Noi deţinem deja un document după care vom prezenta o copie Guvernului”, a anunţat el.

”Având în vedere ultima experienţă pe care am avut-o, prezentând un dodar bine susţinut Guvernului (...), trebuie să spun că nu am multe speranţe că se va face ceva de această dată”, a adăugat el.

Ministerul turc de Externe nu a reacţionat imediat cu privire la aceste acuzaţii.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a primit sâmbătă o delegaţie Hamas condusă de Ismail Haniyeh, liderul Biroului Politic al mişcării. Statele Unite au protestat faţă de această întâlnire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.