Ministrul turc de externe Hakan Fidan i-a spus duminică omologului său american Antony Blinken, cu care a vorbit la telefon, că Ankara este îngrijorată de potenţiala extindere şi escaladare a crizei din Orientul Mijlociu după atacurile Iranului asupra Israelului, a declarat o sursă diplomatică turcă citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fidan i-a spus lui Blinken că principala cauză a crizei din regiune este războiul din Gaza şi că este nevoie de o încetare imediată a focului şi de un acces neîngrădit al ajutorului umanitar în enclavă, a precizat sursa citată.

Fidan a îndemnat, de asemenea, ţările cu influenţă asupra Israelului să trimită "mesajele corecte" pentru a preveni o nouă escaladare a tensiunilor regionale, a adăugat sursa.

CITEȘTE ȘI Turcia şi Irakul cer Iranului să evite o nouă escaladare. Teheranul dezvăluie că şi-a anunţat "prietenii şi aliaţii" cu 72 de ore înainte de atacul asupra Israelului

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.