Turcia a reţinut până acum 573 de persoane pentru că au postat pe reţelele sociale sau au protestat cu privire la ofensiva militară a turcilor din Siria, se arată într-un comunicat al guvernului turc, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile de represiune, care au ajuns şi la Asociaţia Naţională a Medicilor, reprezintă motive de îngrijorare în ceea ce priveşte dreptul la liberă exprimare în regimul lui Tayyip Erdogan, cel care i-a numit pe opozanţii intervenţiei militare „trădători”.

Turcia a lansat luna trecută o ofensivă militară atât la sol cât şi aeriană împotriva miliţiei kurde din regiunea Afrin a Siriei. Autorităţile au avertizat populaţia în repetate rânduri că cei care se vor opune acţiunii, o vor critica sau o vor prezenta greşit vor fi urmăriţi penal.

„De la începutul operaţiunii militare, 449 de persoane au fost reţinute pentru că au făcut propagandă teroristă pe reţelele sociale şi 124 de oameni au fost reţinuţi pentru că au participat la proteste”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Operaţiunea este susţinută în general de mass media din Turcia şi de majoritatea partidelor politice cu excepţia opoziţiei pro-Kurde.

Săptămâna trecută, un procuror a dispus arestarea a 11 membri ai Asociaţiei Medicale a Turciei, inclusiv a preşedintelui, după ce organizaţia a criticat incursiunea militară spunând: „Nu războiului, vrem pace imediat”.

Preşedintele Erdogan i-a numit pe membrii organizaţiei trădători. Toţii medicii au fost eliberaţi pe cauţiune, conform unei postări a asociaţiei de pe Twitter. Ordine de reţinere au fost emise, de asemenea, pe numele a 13 persoane care i-au susţinut pe medici.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.