Vizita Papei Francisc pe Insula Lesbos este un eveniment istoric şi o oportunitate importantă în vederea atragerii atenţiei asupra nevoii de a găsi o rută legală către Europa a celor care fug din calea războaielor, a declarat sâmbătă premierul grec Alexis Tsipras, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tsipras s-a declarat mândru de faptul că poporul grec primeşte refugiaţi şi alţi migranţi, într-o perioadă în care grecii sunt afectaţi de măsuri impuse Greciei de către creditorii internaţionali ai ţării.

"Sunt mândru de acest lucru, mai ales într-o perioadă în care unii dintre partenerii noştri - inclusiv în numele Europei creştine - ridică ziduri şi garduri pentru a împiedica oameni fără apărare să caute o viaţă mai bună. De aceea, eu consider că vizita dumneavoastră este o vizită istorică şi importantă", i-a spus Tsipras lui Francisc, imediat după ce Suvernaul Pontif a cobotât din avion, sâmbătă, pe aeroportul din Mytilene.

El a subliniat că vizita Papei "este o oportunitate foarte importantă pentru a arăta necesitatea opririi războaielor, profitării de pe urma oamenilor şi oferirii posibilităţii unei rute legale acestor persoane care şi-au părăsit casele şi caută un viitor mai bun în Europa".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...