Armata israeliană cere din nou, sâmbătă, civililor palestinieni să părăsească nordul Fâşiei Gaza şi să se ducă în sudul enclavei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, le dă asigurări palestinienilor că se vor putea întoarce acasă după ce ”ostilităţile violente” vor înceta.

”Duceţi-vă în sud pentru propria voastră siguranţă”, îndeamnă el.

Pe de altă parte, deplasaţi din nordul enclavei au jefuit sâmbătă un centru de distribuire a unor raţii alimentare aparţinând Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) la Deir el-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, a constat un jurnalist AFP.

Zeci de palestinieni ieşeau din sediu cu câte un sac de făină pe umăr, cu sticle de ulei sub braţ sau cu saci de linte ori zahăr.

”Dacă nu am fi avut nevoie, nu am fi intrat acolo. Întreaga lume este împotriva noastră”, a spus unul dintre ei, la ieşirea din centru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.