Zeci de combatanţi Hamas care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni, în cadrul operaţiunilor terestre israeliene în Fâşia Gaza, anunţă luni armata israeliană, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O aeronavă israeliană, ghidată de tripe israeliene terestre a lovit un post al unui releu aparţinând Hamas în care se aflau 20 de combatanţi, precizează într-un comunicat armata israeliană.

Un avion de vânătoare ghidat a bombardat zona Universităţii Al-Azhar, unde Tsahalul susţine c a identificat terorişti înarmaţi şi un post de lansare de ranchetă antitanc.

Armata israeliană anunţă că a lovit peste 600 de ”ţinte teroriste” în ultimele zile, depozite de armament, poziţii de lansare de rachetă antitanc şi ascunzători Hamas.

Trupe terestre israeliene au înaintat peste trei kilometri în Fâşia Gaza în cadrul lărgirii operaţiunii terestre, potrivit unei analize CNN.

Israelul a anunţat în weekend că a intrat în a ”doua etapă” a Războiului împotriva Hamas şi a anunţat duminică o intensificare a operaţiunilor în Gaza, după trei săptămâni de atacuri aeriene vizând enclava palestiniană, aflată sub controlul Hamas, soldate cu peste 8.000 de morţi.

El este pregătit de un război ”lung şi greu”, a anunţat sâmbătă premierul israelian Benjamin Netanyahu, al cărui scop este ”distrugerea” Hamas după atacul de la 7 octombrie pe teritoriul israelian, soldat cu 1.400 de morţi, majoritatea civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.