Armata israeliană anunţă miercuri că a ”lovit peste 11.000 de ţine aparţinând unor organizaţii teroriste în Fâşia Gaza” de la începutul războiului împotriva Hamas, la 7 octombrie, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o medie de 440 de lovituri pe zi, în primele 25 de zile de război, scrie postul american.

Tsahalul a dat asigurări în mai multe rânduri că nu ţinteşte civili în bombardamente neîncetate în Fâşia Gaza, ca represalii după un atac Hamas în Israel, la 7 octombrie, soldat cu 1.400 de morţi.

Însă, un atac aerian vizând un comandant Hamas în Tabăra de Refugiaţi Jabalya, marţi, s-a soldat cu zeci de morţi şi pagube catastrofale, potrivit unor martori oculari şi medici din enclava palestiniană.

Trupe israeliene ”au lovit mai multe ţinte teroriste în Fâşia Gaza” în noaptea de marţi spre miercuri, inclusiv centre operaţionale de comandament şi celule Hamas, anunţă în acest comunicat armata israeliană.

Trupe terestre au direcţionat atacuri aeriene vizând ”mai mulţi terorişti Hamas” baricadaţi în clădiri înalte situate în apropierea unei şcoli, unui centru medical şi birouri guvernamentale în zona Jabalya, potrivit Tsahalului.

Atacul de marţi l-a ţintit pe Ibrahim Biari, unul dintre comandanţii Hamas responsabili de atacul de la 7 octombrie, susţine Tsahalul.

”Mulţi alţi terorişti Hamas” au fost ucişi în acest atac aerian, anunţă armata israeliană, potrivit căreia Batalionul Central Jabalya a preluat controlul asupra unor clădiri civile.

Însă Hamasul neagă ferm prezenţa vreunuia dintre liderii săi în Tabăra de Refugiaţi Jabalya.

Un purtător de cuvânt al grupării, Hazem Qassem, acuză Israelul de faptul că încearcă să justifice ”o crimă odioasă împotriva unor civili, copii şi femei aflaţi în siguranţă în tabăra Jabalya”.

Peste 8.400 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de la începutul războiului, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Ramallah, în Cisiordania ocupată, în baza unor informaţii din Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas.

Tsahalul anunţă miercuri că trupe terestre au direcţionat un atac aerian asupra unui vehicul ”care transporta rachete antitanc şi se îndrepta către forţe (israeliene) care operează în Fâşia Gaza”.

O înregistrare video difuzată de armata israeliană surprinde atacuri aeriene în mai multe locuri şi militari israelieni care înaintează printre moloz.

Tsahalul a difuzat de asemenea o înregistrare video care surprinde ţintirea unui vehicul care se întoarce pe un drum, după care este lovit şi ia foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.