Cadavrele a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol au fost repatriate de Ucraina, potrivit Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Procesul de repatriere a corpurilor apărătorilor căzuţi la Mariupol este în curs de desfăşurare", datorită eforturilor depuse de Statul Major de Coordonare a Tratamentului prizonierilor de război, se arată în comunicat. 

Potrivit documentului citat, majoritatea cadavrelor returnate Ucrainei sunt cele ale "eroicilor apărători ai Azovstal" - soldaţii ucraineni de la uriaşa fabrică de oţel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării Ucrainei în acest oraş portuar din sudul ţării, înainte de a cădea în mâinile forţelor ruseşti şi ale celor susţinute de Rusia. 

Statul major de coordonare în numele preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, lucrează pentru a obţine returnarea trupurilor tuturor celor decedaţi, precum şi a celor aproximativ 2.500 de prizonieri de război despre care se crede că se află în custodia forţelor ruseşti sau a celor susţinute de Rusia. 

 "Toţi soldaţii căzuţi trebuie să se întoarcă pe teritoriul controlat de Ucraina. Şi fiecare dintre ei va fi condus pe ultimul drum cu onorurile cuvenite eroilor", se arată în declaraţie. 

Declaraţia adaugă că se lucrează în continuare pentru a aduce acasă "toţi apărătorii ucraineni capturaţi".  

Ucraina şi Rusia au efectuat un schimb de cadavre ca parte a acordului care a pus capăt acelui asediu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.