Trupele israeliene au ucis sâmbătă doi palestinieni înarmaţi, în Cisiordania ocupată, în ceea ce martorii au descris ca fiind o un conflict declanşat de un raid al armatei în apropierea unui oraş marcat de tensiuni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conflictele militare din Jenin şi zonele învecinate s-au intensificat în urma unui val de atacuri de stradă în oraşele israeliene de anul trecut.

Violenţele au întunecat şi mai mult perspectivele unei reluări a discuţiilor de pace sponsorizate de SUA, care au stagnat în 2014.

Martorii au spus că trupele israeliene s-au ciocnit cu oameni înarmaţi înainte de răsărit, rănind pe unul.

Alţi doi bărbaţi înarmaţi au plecat cu el, iar după ce l-au lăsat în grija localnicilor şi-au continuat drumul cu maşina, urmăriţi de trupe, până când au fost împuşcaţi, au spus martorii.

Un purtător de cuvânt al armatei a spus că militarii au deschis focul asupra maşinii după ce s-a tras asupra lorşi că nu au fost victime israeliene.

Vehiculul s-a izbit de un perete în timpul incidentului.

Gruparea militantă palestiniană Jihad Islamic a revendicat cei doi morţi ca fiind membri ai săi. Unul dintre ei a fost revendicat şi de Brigăzile Martirilor Al Aqsa, o ramură armată a facţiunii Fatah, a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.