Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că va lua o decizie privind susţinerea sau nu a Acordului pentru climă de la Paris săptămâna viitoare. Între timp, cancelarul german Angela Merkel a declarat, la încheierea summitului G7 din Sicilia, că dezbaterea privind schimbarea climatică a fost “foarte nesatisfăcătoare”, notând că SUA au fost complet izolate în refuzul de a-şi exprima clar susţinerea faţă de lupta împotriva încălzirii globare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Voi lua decizia finală privind Acordul de la Paris săptămâna viitoare!”, a scris el pe Twitter în ultima zi a summitului G7, la care a refuzat să cedeze în faţa presiunilor aliaţilor pentru a susţine acordul încheiat în 2015.

“Întreaga discuţie despre climă a fost foarte dificilă, ca să nu spun foarte nesatisfăcătoare”, le-a spus Merkel reporterilor. “Nu există nici un indiciu dacă Statele Unite vor rămâne sau nu în Acordul de la Paris”, a adăugat ea.

Merkel a adăugat că şi negocierile privind comerţul au fost “foarte dure”, dar şi-a exprima satisfacţia că preşedintele american Donald Trump a fost de acord ca, în comunicatul final, să apară promisiuni de a lupta împotriva protecţionismului şi angajamente faţă de un sistem comercial internaţional bazat pe reguli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.