Fostul preşedinte Donald Trump a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe publice găzduite de Fox News, că dacă va fi ales din nou preşedinte anul viitor, nu va fi un dictator, "cu excepţia primei zile" a noului său mandat, relatează NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariul lui Trump la evenimentul înregistrat în Iowa a venit ca răspuns la o întrebare a gazdei evenimentului, Sean Hannity, care l-a întrebat dacă ar abuza de puterea funcţiei pentru a se răzbuna.

"Promiteţi Americii în această seară că nu veţi abuza niciodată de putere ca răzbunare împotriva cuiva?" l-a întrebat Hannity.

"Cu excepţia primei zile", a răspuns Trump, repetând fraza.

Rugat să clarifice, Trump a spus: "Vreau să închid graniţa şi vreau să forez, să forez, să forez".

Câteva momente mai târziu, Trump şi-a reconfirmat comentariul. "Îl iubesc pe acest tip", a spus Trump, referindu-se la Sean Hannity. "El spune: Nu vei fi un dictator, nu-i aşa?. Eu am spus: Nu, nu, nu. În afară de prima zi. Închidem graniţa şi forăm, forăm, forăm. După aceea, nu mai sunt un dictator".

Echipa de campanie a preşedintelui Joe Biden, probabilul rival al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2024, a profitat rapid de aceste remarci, postând un clip al schimbului de replici pe X, iar managerul de campanie al lui Biden, Julie Chávez Rodriguez, l-a atacat pe Trump: "Donald Trump ne-a spus exact ce va face dacă va fi reales, iar în această seară a spus că va fi un dictator din prima zi", a arătat ea. "Americanii ar trebui să-l creadă", a adăugat Rodriguez.

CITEȘTE ȘI Biden recunoaşte că nu e sigur că ar fi candidat la al doilea mandat dacă n-ar fi candidat Trump

Comentariile lui Trump au venit după ce acesta nu a răspuns direct la o întrebare anterioară a lui Hannity care voia să ştie dacă are planuri de a "abuza de putere, de a încălca legea, de a folosi guvernarea pentru a urmări oameni".

"Vrei să spui aşa cum o folosesc ei acum?" a intervenit Trump, referindu-se aparent la democraţi.

Discuţia publică - pe alocuri zgomotoasă, în mijlocul a ceea ce părea a fi un public ferm pro-Trump - a avut loc în Davenport cu o zi înainte de cea de-a patra dezbatere între candidaţii republicani la preşedinţie, la care Trump a anunţat că nu va participa. El a lipsit şi de la precedentele trei.

Trump îşi menţine un avans larg în sondaje faţă de adversarii săi republicani. Un sondaj realizat luna trecută de NBC News a arătat că 58% dintre alegătorii republicani îl consideră pe Trump ca fiind prima lor opţiune în alegerile primare ale Partidului Republican. În schimb, doar 18% dintre alegători ar opta pentru guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, următorul cel mai bine plasat în cursa republicană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.