Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri, că "o majoritate furioasă" de votanţi americani îl va susţine în timpul anchetei pentru destituire declanşată de democraţi în Congresul SUA, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la Tupelo, Mississippi, Trump şi-a exprimat nemulţumirile, după ce Camera Reprezentanţilor a votat stabilirea regulilor pentru anchetarea lui deoarece ar fi încercat să determine Ucraina să-l investigheze pe rivalul său democrat Joe Biden.

"Poporul american s-a săturat de minciunile, farsele şi extremismul democraţilor", a spus Trump. Democraţii "au creat o majoritate furioasă care va vota pentru înlăturarea din funcţie a multor democraţi care nu fac nimic în 2020", a mai afirmat el.

Un sondaj Washington Post-ABC News publicat vineri arată că americanii sunt divizaţi în privinţa procedurii de destituire, 49% fiind de părere că Trump ar trebui pus sub acuzare şi destituit, în timp ce 47% nu sunt de acord.

El l-a ridiculizat pe Beto O'Rourke la doar câteva ore după ce democratul a anunţat că se retrage din cursa pentru învestitura democrată. "Beto, biet ticălos, un tip patetic", a adăugat Trump.

De asemenea, a fost de mai multe ori că Joe Biden are probleme mintale şi se "prăbuşeşte ca o stâncă".

Trump a făcut referire şi la scandalul ucrainean care a declanşat ancheta pentru destituirea sa, vorbind despre convorbirea telefonică pe care a avut-o pe 25 iulie cu Volodimir Zelenski.

"Sunt o persoană cinstită oricum, dar credeţi că atunci când vorbesc la telefon cu preşedintele nou ales al unei ţări voi spune ceva nepotrivit când ştiu că atât de mulţi oameni ascultă pe fir?", a mai spus Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.