Preşedintele Donald Trump a spus că nu îşi poate imagina de ce a crescut în Statele Unite numărul de apeluri la urgenţă cu privire la ingerarea de dezinfectant, după ce a sugerat injectarea unei astfel de substanţe pentru a trata coronavirusul, relateză BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a fost criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat, săptămâna trecută, să fie cercetat dacă boala Covid-19 ar putea fi tratată prin injectarea de dezinfectant sau substanţă asemănătoare în organism. Guvernatorii statelor Michigan şi Maryland l-au învinuit, duminică, pe preşedinte pentru creşterea acestor apeluri.

Acum, Trump susţine că remarcile lui au fost sarcastice. În timpul conferinţei de luni pe marginea Covid-19, un reporter a remarcat faptul că linia de urgenţă a statului Maryland a fost asaltată de sute de apeluri în ultimele zile.

„Nu îmi pot imagina de ce. Nu îmi pot imagina asta”, a spus Trump, trecând rapid mai departe.

Întrebat dacă îşi asumă responsabilitatea pentru creşterea numărului acestor apeluri, el a replicat: „Nu, nu îmi asum”.

Joia trecută, Trump a spus: „Văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face ceva asemănător, prin injectare sau aproape o curăţare?”.

Vineri după-amiază, Trump le-a spus jurnaliştilor: „Adresam sarcastic o întrebare reporterilor ca voi, doar ca să văd ce se va întâmpla”.

Luni, în timpul conferinţei, Trump a mai fost întrebat dacă va amâna alegerile prezidenţiale programate pentru luna noiembrie. „Nici măcar nu m-am gândit să schimb data alegerilor. De ce aş face asta?”.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, rivalul democrat al lui Trump, a spus săptămâna trecută că Trump probabil „va încerca să amâne cumva alegerile”.

Trump le-a spus reporterilor că această idee este „propagandă fabricată”. „Abia aştept alegerile astea”.

Specialiştii au spus deja că dacă un preşedinte ar vrea să schimbe data pentru alegeri nu ar putea face asta - chiar şi în cazul unei urgenţe - pentru că data este stabilită de Congres.

Donald Trump a mai fost întrebat dacă un preşedinte care a pierdut mai mulţi americani în 6 săptămâni decât numărul celor care au murit în războiul din Vietnam merită să fie reales.

El a răspuns că administraţia sa a făcut o treabă „incredibilă”.

Numărul de cazuri de Covid-19 confirmate în SUA este de aproximativ 1 milion, iar peste 55.000 de oameni au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.