Donald Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, urmează să se prezinte marţi, la ora 15.00 EDT (19.00 GMT), la un tribunal federal din Miami pentru o primă înfăţişare în cazul în care este acuzat că a păstrat ilegal documente de securitate naţională ale SUA şi că a minţit oficialii., potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump şi-a proclamat nevinovăţia şi a promis că îşi va continua campania pentru a recâştiga preşedinţia în alegerile din noiembrie 2024. Trump, care împlineşte miercuri 77 de ani, a aterizat la Miami la ora 14:54 (1854 GMT) într-un avion privat cu numele său inscripţionat pe lateral.

Susţinătorii s-au adunat în faţa unui club de golf din apropiere, pe care îl deţine, unde urma să rămână peste noapte. "SPERANŢA mea că întreaga ţară se uită la ceea ce face stânga radicală Americii", a scris el pe platforma sa de socializare Truth Social înainte de a pleca din New Jersey. Problemele juridice ale lui Trump nu i-au afectat popularitatea în rândul alegătorilor republicani.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat luni a arătat că 81% dintre republicani consideră că acuzaţiile au fost motivate politic. De asemenea, sondajul a constatat că Trump continuă să conducă cu o marjă largă în faţa rivalilor săi pentru nominalizarea prezidenţială a partidului.

 De asemenea, sondajul a constatat că Trump continuă să conducă cu o marjă largă în faţa rivalilor săi pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidenţiale.

Aproximativ 43% dintre republicanii autoidentificaţi au declarat că Trump este candidatul lor preferat, faţă de 22% care l-au ales pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cel mai apropiat rival al lui Trump. La începutul lunii mai, Trump îl conducea pe DeSantis cu 49% la 19%, dar acest lucru s-a întâmplat înainte ca DeSantis să intre oficial în cursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.