Donald Trump şi probabilul său adversar democrat în alegerile prezidenţiale, Joe Biden, au discutat la telefon ”amical” despre pandemia noului coronavirus care afectează dur Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am apreciat discuţia, sper că şi el”, a declarat preşedintele american luni, în conferinţa sa de presă zilnică.

”Am avut o conversaţie foarte amicală”, a continuat el, evocând o discuţie de 15 minute în care fostul vicepreşedinte a prezentat ”sugestii”.

”Am avut o conversaţie cu adevărat genială, călduroasă”, a declarat Donald trump. ”Mi-a dat punctul său de vedere şi am înţeles perfect asta şi am avut pur şi simplu o conversaţie foarte amicală”, a spus el, citat de Reuters.

Joe Biden a făcut mai multe sugestii cu privire la măsuri pe care administraţia le poate lua în prezent pentru a răspunde pandemiei coronavirusului în curs”, a anunţat într-un comunicat o reprezentantă a campaniei lui Biden.

A fost o discuţie bună, a declarat Kate Bedingfield despre această conversaţie neobişnuită între cei doi rivali politici.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama critică aproape zilnic, în interviuri şi la evenimente de campanie, modul în care gestionează preşedintele republican criza sanitară.

El cere Guvernului federal să acţioneze mai puternic în vederea ajutorării statelor în lupta împotriva bolii respiratorii prin furnizarea de material medical şi o accelerare a producţiei acestor materiale.

Ideea a fost lansată de către fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, ultrafavorit la învestitura democrată. Donald Trump a acceptat în mod public principiul convorbirii. Însă au întârziat să treacă la fapte, preferând să se atace.

Donald Trump a ironizat luni ipoteza avansată de cel pe care-l numeşte "Sleepy Joe" (”Joe somnorosul”) a unei Convenţii democrate fără public din cauza noului coronavirus.

”Acum el vrea o convenţie «virtuală», la care nu e nevoie să fii prezent. Mă întreb oare de ce?”, a lansat el.

”Domnule preşedinte, sper ca (această Convenţie) să aibă loc la Milwaukee (Wisconsin), însă acest lucru depinde de capacitatea dumneavoastră de a vă arăta la înălţime şi a face ceea ce este necesar împotriva acestei pandemii”, i-a răspuns candidatul Biden.

De când se află la putere, de la începutul lui 2017, Donald Trump nu a dat nici cel mai mic semn că ar dori să se întâlnească cu personalităţi care au ocupat posturi de responsabilitate la Washington.

Întrebat în urmă cu două săptămâni despre posibilitatea de a le solicita predecesorilor săi la Casa Albă ajutorul pentru a beneficia de experienţa lor pe timp de criză, Trump a răspuns că ”nu cred că voi afla mare lucru”.

Noul coronavirus a ucis 10.783 de oameni în Statele Unite şi a contaminat oficial peste 366.000.

Prima putere mondială este a treia cea mai îndoliată ţară de covid-19 din lume, după Italia şi Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.