Apartamentul de la etajul 50 al Trump Tower, unde sâmbătă a murit un bărbat într-un incendiu, nu era dotat cu aspersoare, Donald Trump fiind printre cei care au argumentat împotriva instalării unor astfel de dispozitive în 1999, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Todd Brassner, în vârstă de 67 de ani, a murit la spital sâmbătă după ce flăcările i-au cuprins apartamentul, care a fost inaugurat în 1983, pe vremea când secţiunile rezidenţiale ale clădirilor nu erau obligate de lege să aibă aspersoare.

Noile regulamente impun instalarea aspersoarelor retroactiv, dar proprietarii clădirilor mai vechi nu sunt obligaţi să le instaleze decât dacă se fac renovări majore.

În 1999, mai mulţi activişti pentru siguranţa în timpul incendiilor au cerut ca şi blocurile vechi să fie dotate cu aspersoare atunci când legea a impus acest lucru pentru clădirile noi, dar administraţia primarului de la acea vreme al New York-ului, Rudolph Giuliani, s-a opus, spunând că ar costa prea mult.

Printre dezvoltatorii care s-au opus instalării dispozitivelor s-a aflat şi Donald Trump, care a spus că instalarea aspersoarelor este inutilă şi scumpă.

El şi-a schimbat mai târziu opinia, spunând că aspersoarele îi fac pe chiriaşi să se simtă mai în siguranţă. Trump a decis apoi să cheltuiască trei milioane de dolari pentru a instala aspersoare în toate cele 350 de apartament dintr-o altă clădire, Trump World Tower, aflată în apropierea sediului ONU din New York.

Departamentul pentru Clădiri din New York a declarat că Trump Tower avea detectoare de fum funcţionale şi că detectoarele din sistemul de încălzire şi ventilare a clădirii au anunţat pompierii de incendiu. Cauza nu a fost încă determinată.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.