Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că administraţia federală depune eforturi să ajute statele să-şi procure măşti de protecţie şi aparate medicale de ventilare, dar a recunoscut că acest lucru ”nu este uşor”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Piaţa mondială a măştilor de protecţie şi de respiratoare este nebună. Noi ajutăm statele să-şi procure aceste echipamente, însă nu este uşor”, a scris pe Twitter preşedintele american.

Trump precizează că 400 de aparate medicale de ventilare au fost puse la dispoziţiaoraşului New York.

”Munca începe în patru spitale din New York”, afirmă el. ”Milioane de echipamente de diverse tipuri sosesc!”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că ar constata o ”foarte puternică accelerare” a numărului contaminărilor cu noul coronavirus în Statele Unite care ar putea devi epicenturl epidemiei.

Potrivit ultimelor date disponibile, în Statele Unite s-au înregistrat 42.187 de contaminări cu noul coronavirus, dintre care peste 550 mortale.

De săptămâna trecută, guvernatorii unui număr de aproximativ 20 de state - inclusiv California şi New York - au luat măsuride izolare a populaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.