Preşedintele american Donald Trump a propus luni să se încadreze mai mult vânzările de arme de foc în Statele Unite, sugerând totodată ca această măsură să fie legată de reforma imigraţiei pe care afirmă că o doreşte, după un weekend marcat de două atacuri armate sângeroase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu-i putem lăsa pe cei care au murit la El Paso, în Texas, şi la Dayton, în Ohio, să moară degeaba”, a scris el pe Twitter. ”La fel cei care au fost răniţi serios. Noi nu vom putea să-i uităm vreodată nici pe cei mulţi dinaintea lor”, a adăugat el.

”Republicanii şi democraţii trebuie să se adune şi să obţină verificări de antecedente robuste, poate cuplând această lege cu o reformă a imigraţiei disperat de necesară”, a declarat Donald Trump.

”Ceva bun, dacă nu MARE, trebuie să rezulte din aceste două evenimente tragice”, a apreiat el.

Sâmbătă dimineaţa, la El Paso (Texas), un oraş majoritar hispanic, situat în apropiere de frontiera cu Mexicul, un bărbat alb în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o puşcă de asalt într-un centru comercial aglomerat, a omorât 20 de oameni şi a rănit alţi 26, după care s-a predat.

Treispreze ore mai târziu, la Dayton (Ohio), un bărbat alb, în vârstă de 24 de ani, a împuşcat mortal nouă persoane şi a rănit alte 27, inclusiv pe sora sa, înainte să fie ucis de poliţişti la mai puţin de un minut după ce a deschis focul.

Trump urmează să susţină o alocuţiune la ora locală 10.00 (17.00, ora României), a anunţat Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.