Preşedintele american Donald Trump a ordonat marţi Pentagonului să înfiinţeze un nou comandament militar special, însărcinat cu spaţiul, care să supervizeze activităţile spaţiale ale Pentagonului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj adresat secretarului Apărării Jim Mattis şi publicat de Casa Albă, Trump i-a ordonat de asemenea secretarului american al Apărării să recomande numirea unui ofiţer de rang înalt care să supervizeze acest nou ”Comandament militar al spaţiului”.

Noul Comandament pare un pas către înfiinţarea unei noi aripi a armatei americane, pe care Trump doreşte să o creeze, Forţa spaţiului.

Înfiinţarea acestei noi Forţe - pe care Mattis o consideră costisitoare şi inutilă - riscă să se lovească de opoziţia Congresului, care este necesar să-i aprobe finanţarea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.