Preşedintele american Donald Trump a graţiat-o miercuri pe Alice Johnson, în vârstă de 63 de ani, care ispăşeşte o condamnare la închisoare pe viaţă în urma unei infracţiuni fără violenţă cu privire la trafic de droguri, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul lui Johnson a ajuns în prim-plan săptămâna trecută, când Kim Kardashian West s-a întâlnit cu Trump să facă lobby în favoarea eliberării sexagenarei.

Kardashian s-a alăturat unei mai vechi campanii în favoarea eliberării lui Johnson.

Alice Johnson a fost încarcerată în 1996, împreună cu alte 15 persoane, condamnate după ce au fost găsite vinovate de faptul că făceau parte dintr-o reţea de distribuţie de cocaină.

Ea îndeplinea criteriile Proiectului de graţiere al preşedintelui Barack Obama din 2014, însă cererea i-a fost respinsă cu doar câteva zile înainte de sfârşitul mandatului acestuia.

Familia sa şi susţinătorii săi o prezintă ca pe un deţinut model.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.