Preşedintele american Donald Trump a anunţat că nu are în vedere să plaseze Statele Unite în izolare în lupta împotriva pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu cred că vom considera asta necesar vreodată”, a declarat el vineri într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

”Asta s-a făcut în California, s-a făcut la New York, sunt două puncte fierbinţi (...). Dar dacă mergeţi în Midwest sau altundeva, ei se uită la toate astea la televizor şi nu au aceleaşi probleme”, a adăgat el.

La rândul său, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a anunţat că frontiera dintre Statele Unite şi Mexic urma să fie închisă tuturor călătoriilor neesenţiale, ca cea cu Canada.

”Statele Unite şi Mexicul au decis să interzică călătoriile neesenţiale la frontiera noastră comună”, a declarat Pomepo.

El a îndemnat China din nou, vineri, ”să împărtăşească cu întreaga lume” informaţiile de care dispune cu privire la noul coronavirus, reiterându-şi ”criticile” cu privire la lipsa transparenţei iniţiale a Beijingului.

”Este absolut vitală această transparenţă, această împărtăşire a informaţiilor în timp real, asta nu este o chestiune de jocuri mici politice sau de represalii”, a insiatat el.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a decis joi seara să plaseze în zilare întregul stat, care numără aproximativ 40 de milioane de locuitori.

”A venit timpul ca noi toţi, ca indivizi şi populaţie, să recunoaştem că trebuie să facemmai mult” în oprirea răspândirii covid-19, a explicat el.

Potrivit guvernatorului Newsom, directiva cu privire la izolare urmează să permită dejucarea anumitor previziuni, potrivit cărora peste 25 de milioane de californieni (56% din populaşia statului) ar putea contracta noul coronavirus în următoarele opt săptămâni.

”Scopul acestui ordin de izolare este să schimbăm statisticile, să scădem curba”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.