Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că nicio ţară nu a încercat să îl ajute să câştige alegerile din noiembrie, după ce un înalt oficial ale serviciilor secrete americane le-a spus legislatorilor că Rusia intervine în votul din alegerile prezidenţiale de anul acesta pentru a-l sprijini pe Trump să câştige un al doilea mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vreau ajutor din partea niciunei ţări şi nu am primit ajutor din partea vreunei ţări", le-a spus Trump reporterilor la finalul vizitei în India, potrivit Reuters.

După briefing-ul din Congres, Trump l-a demis pe şeful serviciilor Joseph Maguire şi l-a înlocuit cu un apropiat al partidului său.

La conferinţa de presă de marţi, Donald Trump a negat că Maguire a fost demis din funcţie, spunând că trebuia înlocuit în baza legii.

Preşedintele a spus că va anunţa curând alegerea sa, care va avea nevoie de confirmarea Senatului.

Serviciile secrete americane au concluzionat că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, deşi Moscova a negat acuzaţiile. La fel şi Trump.

În urmă cu câteva zile, oficiali americani au spus că, recent, Rusia a dus o campanie de dezinformare şi propagandă pentru a-l sprijini pe senatorul Bernie Sanders să devină candidatul democraţilor la alegerile de anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.