Preşedintele Donald Trump a declarat joi, la Varşovia, că este acord că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016, însă a repetat că el crede că şi ”alte ţări” au făcut acest lucru, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump nu a spus care alte ţări crede el că s-au amestecat în alegerile de anul trecut, în urma cărora a devenit şeful statului, în această conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, prima sa conferinţă de presă în străinătate.

”Nimeni nu ştie sigur”, a subliniat el.

O serie de anchete vizează un presupus amestec al Moscovei în scrutin şi o eventuală complicitate între echipa sa de campanie şi oficiali rusşi.

Trump a făcut această declaraţie cu o zi înainte de a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20, la Hamburg, în Germania.

Miliardarul republican şi-a reiterat de asemenea acuzaţiile potrivit cărora predecesorul său, fostul preşedinte Barack Obama, s-a amestecat în aceste alegeri.

Oameni spun că Obama ”s-a sufocat”, a declarat Trump, adăugând că el crede că Obama ”nu a făcut nimic” în legătură cu amestecul rus în alegerile americane înadins, pentru că a crezut că Hillary Clinton, rivala sa, avea să obţină victoria în scrutinul prezidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.