Preşedintele american Donald Trump le-a transmis membrilor Congresului să nu mai fie „terifiaţi” de Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc (NRA), un grup de lobby, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a făcut apel către membrii Congresului să vină cu un proiect de lege pentru a se putea începe o reformă a legilor privind armele de foc. El a sugerat extinderea verificărilor celor care doresc să cumpere arme şi schimbarea vârstei legale la care se poate cumpăra o armă de la 18 la 21 de ani.

Mişcarea lui Trump i-a luat prin surprindere pe mulţi membri ai Congresului. Ei au fost „uimiţi” conform New York Times iar republicanii s-au declarat „neliniştiţi”, scrie CNN.

„Au o putere foarte mare asupra voastră. Nu au aceeaşi putere asupra mea”, le-a spus Trump, referindu-se la NRA, republicanilor.

„Unii dintre voi sunteţi terifiaţi de NRA”, a adăugat el.

Trump a vorbit la un summit pe tema siguranţei armelor de foc. El a susţinut în timpul întâlnirii o extindere a verificărilor asupra celor care vor să cumpere arme, dreptul poliţiei de a confisca arme de la persoane considerate periculoase, fără ordin judecătoresc, creşterea vârstei minime la care se poate cumpăra o armă de la 18 la 21 de ani şi înarmarea profesorilor.

El s-a întâlnit cu liderii NRA în weekend după ce a vorbit cu elevii liceului unde au fost ucise 17 persoane în urma unui atac armat.

Summit-ul de miercuri are loc după ce elevii de la liceul din Florida s-au întors la şcoală.

„Nu trebuie să vă faceţi griji pentru dispozitivele care permit tragerea a sute de gloanţe pe minut”, a spus Trump. În luna februarie, el a semnat un ordin prin care se interzic astfel de dispozitive.

Preşedintele a invitat 17 democraţi şi republicani la summit pentru a discuta despre siguranţa în şcoli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.