Preşedintele american Donald Trump le-a transmis ”salutări călduroase” musulmanilor care sărbătoresc Aid al-Fitr, în contextul în care administraţia sa este criticată din cauză că intenţionează să o rupă cu marcarea acestor sărbători, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În numele poporului american, Melania şi cu mine transmitem salutările noastre călduroase musulmanilor care sărbătoresc Aid al-Fitr”, a declarat sâmbătă Trump, citat într-un comunicat.

”În cursul acestei sărbători ni se aminteşte importanţa milei, compasiunii şi nunăvoinţei”, a adăugat el.

”Faţă de musulmanii din lume, Statele Unite îşi reînnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori”, a spus el.

Casa Albă a sărbătorit în trecut Aid al-Fitr, care marchează încheierea Ramadanului, prin dineuri sau recepţii, o tradiţie care datează din 1996, din timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.

Însă secretarul de Stat Rex Tillerson ar fi respins o cerere a serviciilor sale de a organiza un astfel de eveniment anul acesta.

Trump a fost criticat extrem de dur din cauza retoricii sale ostile musulmanilor, în campania sa prezidenţială, în care a îndemnat la plasarea sub supraveghere a moscheilor din Statele Unite şi a promis să interzică intrarea în ţară a musulmanilor.

La o săptămână după ce a preluat funcţia, el a decretat o interdicţie de intrare în ţară a cetăţenilor mai multor ţări musulmane, care a fost contestată în justiţie după ce a provocat proteste generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.