Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri telefonice cu personalul său de campanie în care l-a numit "un dezastru", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Oamenii s-au săturat de coronavirus", a spus preşedintele, potrivit unor reporteri care au ascultat apelul. "Oamenii s-au săturat să-l asculte pe Fauci şi pe toţi aceşti idioţi". 

Trump a adăugat că Fauci, care a condus National Institute of Allergy and Infectious Diseases din 1984, a fost "un băiat drăguţ" dar că "a fost aici de 500 de ani". 

De asemenea, preşedintele a susţinut (fără dovezi) că numărul morţilor din SUA ar fi ajuns la 800.000 dacă ar fi urmat sfatul lui Fauci. 

"Fauci este un dezastru", a spus Trump. 

Comentariile preşedintelui vin la o zi după ce în emisiunea "60 Minutes", într-un interviu, Fauci a spus că nu "este deloc surprins" că Trump a contractat coronavirusul pentru că în zilele dinaintea apariţiei simptomelor a organizat evenimente aglomerate, cu distanţarea socială şi utilizarea măştii minime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.