Fiul mai mare al preşedintelui american Donald Trump şi-a publicat discuţiile cu WikiLeaks, în urma unor dezvăluiri de presă care evocă contacte secrete cu acest grup ce a publicat e-mailurile lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o încercare evidentă de a minimaliza un articol publicat de revista The Atlantic, care a dezvăluit luni aceste discuţii, Donald Trump Jr. a dezvăluit pe Twitter ceea ce constituie, susţine el, ”integralitatea” acestor discuţii cu WikiLeaks prin intermediul unor mesaje private din septembrie 2016 şi până în iulie 2017.

Grupul căuta să ofere informaţii echipei de campanie a lui Trump şi să sporească impactul dezvăluirilor cu privire la Clinton.

Publicarea de către Trump Jr a discuţiilor sale cu WikiLeaks, care au avut loc tot pe Twitter, constă în aproximativ 12 mesaje care provin de la grup şi ceea ce el a desemnat drept ”cele trei răspunsuri spectaculoase ale mele”.

În mesajele sale, WikiLeaks îl informează despre un nou site de web anti-Trump, cere ca tatăl său să scrie pe Twitter despre dosarele dezvăluite de grup cu privire la Clinton şi avertizează că, dacă pierde alegerile, candidatul republican ar trebui să pună în discuţie rezultatul.

Grupul îi cere de asemenea lui Trump Jr să-i furnizeze o declaraţie a veniturilor tatălui său, dând asigurări că ”aceasta va îmbunătăţi enorm percepţia imparţialităţii noastre”, favorizând totodată ecoul dezvăluirilor despre Clinton.

În aprilie, în timp ce anchetatori vizând o eventuală complicitate a Rusiei cu campania lui Trump se interesau de a o întâlnire din 2016 a lui Trump Jr cu o avocată rusă, WikiLeaks i-a cerut e-mailuri referitoare la această întâlnire.

Trump Jr a răspuns doar celor trei mesaje iniţiale, mulţumind WikiLeaks pentru informaţiile despre noul website, făcând un comentariu vulgar la adresa lui Hillary Clinton şi cerând, pe 3 octombrie 2016, chiar înainte de publicarea anunţată de WikiLeaks a dezvăluirilor stânjenitoare pentru candidata democrată, detalii despre această divulgare.

Chiar dacă nu a răspuns celei mai mari părţi a mesajelor WikiLeaks, fiul preşedintelui nu a reacţionat atunci când a fost evocat noul website.

La rândul său, fondatorul WikiLeaks Julian Assange a dat asigurări pe Twitter că mesajele grupului său se înscriu în cadrul unui efort promoţional.

"WikiLeaks poate să se arate foarte eficient în a convinge persoane, inclusiv sus plasate, că este spre interesul lor să-i promoveze publicările”, apreciază australianul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.