Dr Anthony Fauci şi alţi experţi în sănătate din administraţia lui Trump au afirmat marţi că preşedintele american nu le-a cerut niciodată să încetinească ritmul de testare pentru Covid-19, contrar afirmaţiilor controversate ale republicanului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu i-a cerut niciunuia dintre noi să încetinească testările, este un fapt. De altfel, vom creşte numărul de testări", a subliniat epidemiologul-şef de la Casa Albă în Congresul american. 

"Este deci invers, vom face mai multe teste, nu mai puţine", a precizat Anthony Fauci.                

Cei trei înalţi responsabili pe sănătate din administraţia Trump, Robert Redfield, directorul Centrului de prevenţie şi luptă contra bolilor (CDC), ministrul-adjunct al Sănătăţii Brett Giroir şi Stephen Hahn, şeful agenţiei medicamentelor (FDA), au răspuns "nu" fără ezitare când un parlamentar i-a întrebat dacă preşedintele le-a cerut să încetinească ritmul de depistare a cazurilor de coronavirus.   

Preşedintele american a provocat o controversă declarând sâmbătă seară că a recomandat responsabililor din sănătate să încetinească ritmul de depistare, căci se fac multe teste şi "găsim mai multe cazuri". 

Donald Trump a făcut declaraţiile în timpul unui miting de campanie, organizat în Tulsa, Oklahoma, în faţa a mii de persoane, în momentul în care acest stat din sud cunoaşte o creştere a numărului de cazuri de Covid-19.                

Casa Albă a afirmat imediat că preşedintele a glumit, dar miliardarul american a reafirmat marţi dimineaţă: "Nu glumesc".  "Făcând mai multe teste, descoperim mai multe cazuri", a subliniat el.                

"Am făcut o treabă excelentă în privinţa coronavirusului", a scris el pe Twitter chiar înainte de audierea experţilor. "Am salvat milioane de vieţi americane". 

Statele Unite au înregistrat 120.000 de morţi şi mai mult de 2,3 milioane de cazuri depistate din cauza coronavirusului.   

La 10 iunie, Statele Unite efectuaseră "aproape 22 de milioane de teste", au precizat experţii. În prezent este un ritm de "400.000 până la  500.000 de teste pe zi şi acest număr va continua să crească". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.