Preşedintele american Donald Trump se declară ”încrezător” în faptul că premierul britanic Boris Johnson, spitalizat de duminică cu covid-19, se va reface după infecţia cu noul coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt încrezător şi sigur că va fi bine. Este un om solid”, a declarat preşedintele american despre ”prietenul” său Boris Johnson.

Premierul britanic a fost spitalizat în vederea unor noi examene, o ”măsură de precauţie” potrivit serviciilor sale.

Pe de altă parte, Johnson era spitalizat în continuare luni, după ce a fost internat într-un spital de la Londra, declară o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Potrivit acestei surse, Johnson conduce în continuare ţara, la zece zile după ce a fost disgnosticat cu noul coronavirus.

”Premierul este în continuare la spital. El a petrecut noaptea (de duminică spre luni) acolo”, a declarat această sursă pentru Reuters.

Plasat în carantină după depistare, Johnson a fost internat duminică - cu febră - într-un spital, iar medicul său a apreciat că este necesar să fie supus unor noi teste.

”La sfatul medicului său, premierul a fost internat în această (duminică) seara la spital în vederea (efectuării) unor teste”, a anunţat Downing Street.

”Este vorba despre o măsurăde precauţie. Premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la zece zile după ce a fost testat pozitiv”, preciza Guvernul.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit la 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Spitalizarea sa a fost anunţată la câteva minute după o foarte rară alocuţiune a reginei Elizabeth a II-a, care a îndemnat populaţia să rămână hotărâtă, în pofida dificultăţilor legate de izolare, să învingă epidemia noului coronavirus.

Într-o conferinţă de presă, Trump i-a adresat un mesajde susţinere lui Johnson, ”un om viguros”.

”Toţi americanii se roagă pentru el”, a declarat locatarul Casei Albe.

”Este un prieten, este un gentleman şi un mare lider, iar aşa cum ştiţi el a fost spitalizat azi (duminică), dar sper şi sunt sigur că îiva fi mai bine”, a adăugat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.