Preşedintele american, Donald Trump, l-a lăudat pe Greg Gianforte, membru al Congresului din Montana, care a atacat un jurnalist The Guardian, declarând că cineva care execută un „body slam” este „omul lui”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a descris în termeni laudativi asaltul care a avut loc pe 24 mai 2017. Atunci, Ben Jacobs, corespondentul The Guardian, l-a întrebat pe Gianforte dacă susţine planul de sănătate al Partidului Republican, moment în care politicianul l-a atacat pe jurnalist.

„Greg este deştept. Apropo, să nu vă luptaţi cu el niciodată. Înţelegeţi? Niciodată”, a declarat Trump.

„Oricine poate să facă un body slam... el e omul meu”, a declarat Trump, afirmaţiile sale fiind întâmpinate urale şi râsete la un miting din Montana.

Gianforte şi-a recunoscut vina anul trecut şi a fost amendat cu 385 de dolari. În plus, el a fost nevoit să facă 40 de ore de serviciu în folosul comunităţii şi 20 de ore de terapie pentru gestionarea furiei.

„L-am susţinut pe Greg din timp. Dar am auzit că a atacat un reporter. Chiar în ziua alegerilor sau chiar înainte şi m-am gândit „e teribil! O să piardă alegerile!”.

Trump a continuat: „Apoi mi-am spus: „Stai un pic, ştiu Montana foarte bine, s-ar putea să îl ajute. Şi aşa a fost”.

Preşedintele american a adăugat: „Este un tip minunat. Un om dur”.

Echipa de campanie a lui Kathleen Williams, oponenta din Partidul Democrat a lui Gianforte a publicat un comunicat ca răspuns la afirmaţiile lui Trump.

În comunicat, se precizează: „Atacul lui Gianforte şi minciunile nu ne reprezintă pe noi, cei din Montana”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.