Preşedintele-ales Donald Trump, care se instalează peste şase zile la Casa Albă, a ripostat sâmbătă după ce reprezentantul democrat John Lewis a anunţat că nu va asista la ceremonia de învestire deoarece îl consideră pe miliardar ilegitim, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parlamentarul John Lewis ar face mai bine să-şi petreacă timpul ocupândiu-se de circumscripţia sa, care este într-o situaţie teribilă şi care se dezintegrează (ca să nu mai spun că este infestată de crimă) în loc să se plângă fals de rezultatele alegerilor. Vorbe, vorbe, vorbe - nu fapte şi nici rezultate. Trist!”, a scris pe Twitter viitorul preşedinte.

 

 

Este pentru prima dată când Lewis nu va asista la o învestire prezidenţială de când a fost ales, în urmă cu 30 de ani, în Camera Reprezentanţilor pentru Georgia (sud-est).

”Eu nu-l consider pe acest preşedinte ales un preşedinte legitim”, a declarat el pentru NBC, într-o emisiune care urmează să fie difuzată duminică.

”Ruşii au contribuit la alegerea acestui om. Şi au luat parte de la distrugerea candidaturii lui Hillary Clinton”, a subliniat acest simbol al mişcării americane pentru drepturi civice.

Serviciile americane de informaţii acuză Rusia că a încercat să-l ajute pe Donald Trump să fie ales prin atacuri informatice asupra partidului rivalei sale, prin trimiterea e-mailurilor piratate site-ului WikiLeaks, dar şi livrându-se unei ”propagande clasice de dezinformare şi ştiri false”.

Alţi şapte democraţi din Camera Reprezentanţilor au anunţat vineri seara că nu vor fi prezenţi la ceremonia prevăzută pe 20 ianuarie la Capitoliu. Mai mulţi dintre ei au spus că vor să protesteze în acest fel faţă de viitorul preşedinte.

Foştii preşedinţi George W. Bush, Bill Clinton şi Jimmy Carter au anunţat cu toţii că vor asista la învestire, dar şi Hillary Clinton, aşa cum este tradiţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.