Preşedintele american Donald Trump i-a sugerat joi preşedintelui chinez Xi Jinping să se întâlnească ”în persoană” cu manifestanţii din Hong Kong, ceea ce i-ar permite, consideră el, să rezolve uşor actuala criză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă preşedintele Xi s-ar întâlni direct în persoană cu manifestanţii, ar exista un sfârşit fericit şi pozitiv la problema Hong Kongului. Nu mă îndoiesc!”, a dat asigurări locatarul Casei Albe pe Twitter.

Trump şi-a clarificat, astfel, un tweet anterior, publicat miercuri, care putea fi interpretat ca o invitaţie la o întâlnire cu liderul chinez pe tema Hong Kongului.

El şi-a exprimat totodată dorinţa ca China să acţioneze cu ”umanitate” în vederea rezolvării ”problemei Hong Kongului”.

După două luni de contestare la Hong Kong a Executivului local favorabil Beijingului, bărbaţi în uniformă de camuflaj erau comasaţi într-un stadion, la Shenzhen, un megalopolis situat la porţile fostei colonii britanice.

Un jurnalist AFP a văzut, de asemenea, camioane şi blindate de transport de trupe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.