Preşedintele american Donald Trump i-a îndemnat din nou pe premierul britanic Boris Johnson şi pe liderul Partidului Brexitului Nigel Farage să se asocieze, pentru a nu compromite perspectiva unui acod comercial lărgit între Statele Unite şi Regatul Unit după ce Londra va părăsi Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a declarat duminică presei că cei doi lideri politici sunt prietenii săi şi că Boris Johnson este ”omul situaţiei”.

Nigel Farage a anunţat anterior că nu va candida în alegerile anticipate de la 12 decembrie, pentru a face campanie pe tot teritoriul Marii Britanii împotriva acordului Brexitului încheiat în octombrie de Boris Johnson.

Aceste alegeri - primele organizate în decembrie din 1923 - ar urma să aibă un rezultat greu de prezis, iar oricare dintre tabere ”pro” sau anti-Brexit, poate schimba radical situaţia după patru ani de criză politică.

Potrivit cotidianului Times, Partidul Conservator îndepărtează de-acum posibilitatea unui Brexit fără acord - agitată mult timp de premierul Boris Johnson - în programul său în vederea alegerilor.

Întrebat pe care lider îl susţine, Trump a răspuns că ”îmi plac amândoi. Cred că Boris Johnson va găsi o soluţie. Sunt amândoi prieteni. Ceea ce mi-ar plăcea este ca Nigel şi Boris să se unească. Cred că este o posibilitate”.

Liderul Partidului Laburist, principala formaţiune din opoziţia britanică, Jeremy Corbyn, l-a acuzat pe Trump că se amestecă în alegerile britanice cu scopul de a-l ajuta pe ”prietenul său” Boris Johnson să fie ales.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.