Preşedintele Donald Trump va începe de miercuri să ia măsuri în domeniul imigraţiei, inclusiv în vederea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul, afirmă doi oficiali din cadrul administraţiei. El urmează să vizeze, de asemenea, oraşele sanctuar şi să examineze propuneri în vederea limitării fluxului de refugiaţi în Statele Unite, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul şef al statului american urmează să semneze primele măsuri - inclusiv cu privire la lansarea construirii zidului - miercuri, în cadrul unei vizite la sediul Departamentului pentru Securitate Internă.

Acţiuni suplimentare vor fi lansate în zilele următoare, potrivit unui oficial.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El analizează în continuare detalii ale planului cu privire la o limitare a venirii refugiaţilor în Statele Unite.

Propunerea actuală prevede o suspendare pe o perioadă de cel puţin patru luni a primirii de refugiaţi şi o interdicţie temporară care vizează ţări musulmane, potrivit unui reprezentant al unei organizaţii de politici publice care monitorizează problema refugiaţilor.

Această sursă a fost informată cu privire la această măsură de un oficial guvernamental şi a descris următoarele etape pentru The Associated Press.

Oficialii citaţi şi această sursă au cerut protecţia anonimatului.

Trump a anunţat marţi seara, pe Twitter, o ”zi mare planificată în (domeniul) SECURITĂŢII NAŢIONALE mâine (miercuri). Între multe alte lucruri, vom construi zidu!l”.

Trump a promis în campanie să înăsprească politica în domeniul imigraţiei, inclusiv să consolideze securitatea la frontieră şi să oprească fluxul de refugiaţi.

El a îndemnat, de asemenea, la oprirea intrării pe teritoriul american a cetăţenilor ţărilor musulmane, însă ulterior şi-a schimbat poziţia şi a anunţat că se va concentra asupra a ceea ce a numit o ”verificare extremă” a celor care vin ţări cu legături teroriste.

Detalii cu privire la ordinele executive ale lui Trump erau neclare, însă ambii oficiali din cadrul administraţiei au declarat că măsurile de miercuri se vor concentra asupra intenţiei preşedintelui de a construi un zid la frontiera de sud a ţării, cu Mexicul.

El urmează, de asemenea, să-şi avanseze planurile cu privire la oprirea finanţării oraşelor care nu arestează sau încarcerează imigranţi ce trăiesc ilegal în Statele Unite, ceea ce ar putea creşte cheltuielile pe plan local.

Insistenţa lui Trump ca Mexicul să plătească construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a făcut în campanie. Mexicul a anunţat în mai multe rânduri că nu va plăti nimic.

Trump a declarat la începutul acestei luni că lucrările de construcţie vor fi finanţate iniţial cu fonduri aprobate de Congres şi că Mexicul va rambursa ulterior aceste sume, însă nu a precizat cum va garanta aceste plăţi.

Trump urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu preşedintele Enrique Pena Nieto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.