Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit miercuri dimineaţa, la Vatican, pentru prima oară cu Papa Francisc, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump l-a salutat pe Francisc în Sala del Tronetto, sala micului tron, la etajul doi al Palatului Apostolic.

Cei doi au dat mâna, iar Trump a spus că a este ”o onoare foarte mare” să se afle acolo.

Ei au pozat şi s-au aşezat la biroul Papei pentru a-şi continua conversaţia. Întâlnirea lor este privată.

Înainte să dea mâna, Trump s-a îndreptat către Sala Sf Ambrozie, condus de gentilomi ai Sanctităţii Sale, un fel de gărzi de onoare nobiliare.

Împreună cu şeful statului american se afla Prima Doamnă Melania Trump, care avea capul acoperit cu un văl, potrivit protocolului Vaticanului.

Preşedintele şi Papa nu văd lucrurile tocmai la fel.

Opiniile lor diferite faţă de lume au intrat în coliziune la începutul anului trecut, când Papa argentinian a criticat dur promisiunea miliardarului republican, în campanie, de a ridica un zid de netrecut la frontiera cu Mexicul şi de a întoarce spatele imigranţilor şi refugiaţilor musulmani.

Audienţele private ale Papei durează de obicei 20-30 de minute, după care se prezintă delegaţiile, se fac fotografii şi se schimbă cadouri.

Trump ar urma să-i adreseze o invitaţie umilului Papă.

El vizitează vaticanul la jumătatea primului său turneu în străinătate, de nouă zile.

Această întâlnire este un semnal puternic adresat alegătorilor catolici din Statele Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.